Landelijke keuken

De landelijke keuken blijft ongekend populair. Het is een keuken waar je je vaak direct thuis voelt, het ademt sfeer en gezelligheid. De landelijke keuken kenmerkt zich door aandacht voor details, mooie afwerkingen en gebruik van rustieke tegels. In de showroom van Voortman Keukens, Badkamers en Tegels vind je verschillende landelijk uitgevoerde keukens, zodat je de verschillende keukens eenvoudig kunt vergelijken en ervaren. Samen met onze keukenadviseurs kun je vervolgens de perfecte landelijke keuken voor jouw woning samenstellen.

De mooiste landelijke keukens vindt u bij Voortman Pesse
Mooie kastjes en een bijzondere tegel zorgt voor een landelijke keuken

Kenmerken landelijke keuken

De typische kenmerken van een landelijke keuken liggen vooral in het gebruik van de materialen en de keuze voor de details. De opstelling van de landelijke keuken, of het wel of niet gebruiken van bovenkastjes is eigenlijk steeds minder van belang. In de landelijke keuken zien we dat veel gebruik wordt gemaakt van deuren met lijstwerk of groeven. Er wordt gebruik gemaakt van een luxe aanrechtblad, mooie deurgrepen, klassieke kranen en spoelbakken. Ook mag losstaand fornuis niet ontbreken, die tussen de kasten een ware eyecatcher zal zijn.

Losstaand fornuis

Het losstaande fornuis is vaak een vereiste voor de landelijke keuken. Hierbij zien we doorgaans dat dit een mooi ruim fornuis is, met minimaal vijf pitten en een grote oven. De landelijke keuken wordt natuurlijk veel toegepast in bestaande bouw maar het ook binnen nieuwbouw vaak een grote wens van onze opdrachtgevers. Bij nieuwbouw mag echter geen gebruik gemaakt worden van een gasaansluiting, waardoor koken op gas ook niet meer is toegestaan. Om toch gebruik te kunnen maken van een losstaand fornuis, hebben we hiervoor verschillende opties waarbij elektrisch gekookt kan worden.

Een landelijk losstaand fornuis
Landelijke tegels bij Voortman Pesse

Tegels

In de landelijke keuken zie je vaak ook tegels terugkomen, niet alleen op de muur maar ook op de vloer. Op de muur wordt veel gebruik gemaakt van de kleinere vierkante tegels. Ook zien we de kleine, langwerpige tegels veel terugkomen. Op de vloer is dit vaak een heel ander verhaal, grote tegels in verschillende formaten of tegels met motieven of andere bewerkingen, komen goed tot recht in de landelijke keuken. Wat voor wensen je ook hebt, wij hebben in onze tegelshowroom veel verschillende tegels zodat we de ook voor jouw keuken de juiste tegel kunnen vinden.

Vele mogelijkheden

Met de landelijke keuken kun je veel verschillende kanten op. In onze showroom vind je de landelijke keuken uitgevoerd in bijvoorbeeld zwart, crème wit en lichtblauw. Ook hebben we een mooie landelijke keuken met een moderne twist. We weten daarom zeker dat ook aan jouw wensen kunnen voldoen en de mooiste keuken voor je kunnen samenstellen. Onze gespecialiseerde adviseurs kunnen je helpen bij het kiezen van de materialen en zullen jouw keuken in 3D voor je uitwerken. Zo weet je precies wat je in huis haalt!

Mooie landelijke keukens zijn de mogelijkheid
Albert laat u graag de nieuwste keukencollectie zien

Contact

We nodigen je graag uit voor een kijkje in onze showroom om onze landelijke keukens te ervaren. Wil je graag jouw wensen uitwerken? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs, dan zorgen wij dat de koffie voor je klaar staat. Een afspraak maken kan telefonisch, maar ook online. Hier kun je makkelijk een afspraak maken, of ons verzoeken om contact met jou op te nemen.

Tot ziens!