Een volledig nieuwe keuken of toch renoveren?

Vaak twijfelen mensen die een nieuwe keuken willen heel erg. Wanneer moet ik echt een nieuwe keuken en waarom eigenlijk? Wat wil ik in mijn nieuwe keuken en wat doe ik met mijn oude, geliefde keuken? Wij van Voortman begrijpen deze twijfel, het is een lang en lastig proces om uw wensen en smaak door te geven aan een adviseur en u bent uw oude keuken kwijt. Maar wij ondersteunen u in dit proces. U heeft waarschijnlijk veel vragen en wij willen die natuurlijk beantwoorden in een persoonlijk gesprek, daarvoor kunt u een afspraak maken via de site of telefonisch.

Waarom kiezen sommige mensen voor een nieuwe keuken terwijl een oudere keuken renoveren ook een mogelijkheid is. Bij een renovatie kunt u verschillende onderdelen van uw keuken helemaal omtoveren tot iets nieuws. Door deze verandering krijgt uw keuken een volledig nieuwe uitstraling. U kunt altijd contact opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Koelkasten en kasten van de showroomkeukens

Voordelen van het renoveren van uw keuken?

✅Een belangrijk voordeel van een renovatie is natuurlijk dat het veel goedkoper is als een volledig nieuwe keuken, maar dit heeft niks te maken met de invloed van de renovatie. Met renovatie kan je wel een nieuwe look creëren maar houd je toch ook oude elementen in uw keuken. Voor mensen die echt graag een nieuwe look willen creëren in hun keuken maar het budget niet genoeg is, dan is een renovatie een goede optie. Een andere kleur in uw keuken kan al een enorme verandering zijn, hierdoor heeft u soms al het gevoel van een nieuwe keuken. 

✅ Omdat u natuurlijk een aantal onderdelen van uw keuken vernieuwd, stijgt de waarde van uw huis. Ondanks dat het naar waarschijnlijkheid minder kost als een volledig nieuwe keuken, kan de waarde van uw huis aanzienlijk erg stijgen. Maar dit ligt natuurlijk wel aan een aantal punten, hoe groot de renovatie is, wat voor dingen er allemaal gerenoveerd worden en uit welk materiaal de gerenoveerde onderdelen bestaan.  Bij Voortman willen we u graag helpen met deze keuze. 

Vaak kost het iets minder tijd als een volledig nieuwe keuken.

Waarom moet u toch kiezen voor een nieuwe keuken?

🔴 Het kan zijn dat leveranciers en fabrikanten bepaalde onderdelen niet meer kunnen leveren, hierdoor kan het zijn dat bepaalde onderdelen niet meer geleverd kunnen worden. Hierdoor moet je weer specialisten onderdelen op maat laten maken waardoor de kosten omhoog schieten. Hierdoor hebben de lagere kosten van de renovatie toch minder invloed.

🔴 Een renovatie kan niet de hele keuken veranderen in een volledig nieuwe keuken, je behoudt altijd oude onderdelen in de nieuwe keuken. Wanneer er dingen in de keuken niet naar behoren werken is een renovatie niet de geschikte optie. Want doordat je nog meer moet vervangen schieten de kosten omhoog en zal het misschien een betere optie zijn om een volledig nieuwe keuken te kopen.

🔴 Als laatste nadeel van een renovatie zien we vaak dat mensen toch hun keukenopstelling willen veranderen. De oude opstelling van de keuken blijft altijd in stand een renovatie van de keuken. Als u er toch voor kiest om de opstelling te veranderen, brengt dit een hele hoop kosten met zich mee. Dan kan de nieuwe keuken een interessantere optie zijn. U kunt altijd rondkijken in de showroom van Voortman voor een compleet nieuwe keuken.