Een duurzamere keuken

Tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen, duurzamer leven. Ook jouw keuken is daar een groot onderdeel van. Daarom helpen wij van Voortman Pesse je graag een handje bij het verduurzamen van jouw keuken. Er zijn een aantal zaken die van groot belang zijn om in acht te nemen. Lees snel verder om meer te weten te komen!

Koken op inductie

We moeten van het gas af en daarom kijken we naar alternatieven voor het gasfornuis. Hierbij kom je natuurlijk uit op een inductieplaat. Deze kookplaat werkt op stroom en is dus zuinig in gebruik. Je ziet niet voor niks steeds meer mensen die overstappen op een inductieplaat. Een inductieplaat is inmiddels goed voor ongeveer de helft van alle verkochte kookplaten. Tevens is een voordeel van een inductieplaat dat deze makkelijk en schoon is. Ook is het veiliger dan gas, omdat de plaat niet zo heet wordt en er geen vlammen bij komen kijken. Verder zien we dat een inductieplaat minder stroom verbruikt dan een keramische kookplaat.

Welke kraan moet je gebruiken?

Naast het kiezen voor een duurzamere kookmethode, kun je ook kijken naar een andere kraan om je keuken een stukje duurzamer te maken. Denk bijvoorbeeld aan een goed geïsoleerde combi-kokendwaterkraan. Met een Quooker kraan kun je jouw stroom verbruik verminderen doordat deze een aantal handige functies heeft. Binnen no-time heb je kokend water in je pan of kopje en dus hoef je niet meer te achten tot je pannetje of waterkoker het water heeft verwarmd. Verder geeft de Quooker kraan ook direct grfilterd, koud of bruisend water. Een Quooker kraan is dus ideaal om je keuken te verduurzamen.

Andere handige tips

Naast de bovengenoemde oplossingen, zijn er nog andere tips die jouw kunnen helpen in het verduurzamen van jouw keuken. Denk bijvoorbeeld aan een recirculatie filter in je afzuigkap. Met dit filter gaat er geen warmte meer verloren en kun jij genieten van geurloze en schone lucht in je keuken. Daarnaast kun je ook kiezen voor energiezuinige keukenapparatuur. Let bijvoorbeeld bij de aanschaf van een nieuwe koelkast of vriezer op het energielabel. Hierbij is de meest zuinige optie de A+++. Deze verbruikt de helft van de energie als vergelijkbaar model met een A+ label.

Meer weten?

Wil jij meer weten over hoe jij je keuken kunt verduurzamen? Dan helpen we je graag verder. Kom gerust een keer langs en dan kijken we samen naar alle mogelijkheden. Neem contact met ons op en maak direct een afspraak!