Douchecabine

Wanneer je lekker warm onder de douche, wil je je geen zorgen hoeven maken over het water dat alle kanten uit spettert en je gehele badkamer nat maakt. Met een goede douchecabine of door het plaatsen van douchewanden, kun je ervoor zorgen dat het water binnen de douche blijft en niet daarbuiten komt. De douchecabines en douchewanden kun je bestellen in veel verschillende maten, waardoor er eigenlijk voor iedereen wel een goed passende optie beschikbaar is.

Zwarte stalen douchecabines
Gesloten douchecabine

Open of gesloten douchecabine

Er zijn douchecabines op de markt die volledig gesloten zijn. Dit houdt in dat ook er ook een dak in de douchecabine is verwerkt. In dit dak kan dan een regendouche worden gemonteerd, ook is het een optie om massagestralen in een zijwand te verwerken. Een open douchecabine bestaat uit een vloer en de wanden, aan de bovenzijde is deze open. Doordat de wanden van een open douchecabine hoog zijn, hoef je niet bang te zijn dat het water hierover zal spetteren.

Verschillende vormen

Een douchecabine is verkrijgbaar in verschillende vormen. Er zijn een aantal standaard maten op de markt, maar bij Voortman Pesse is het in veel gevallen ook mogelijk om een douchecabine te bestellen die volledig is afgestemd op de maten die passen bij jouw badkamer. Het is mogelijk om een vierkante of rechthoekige douchecabine te bestellen, ook zijn er opties met verschillende ronde vormen.

Inloopdouche
Verschillende deuren bij douchecabines

Deurtypes

Naast de verschillende vormen, heeft de douchecabine ook veel mogelijkheden op het gebied van de deuren die erin zitten. Sommige deuren kunnen openklappen of zelfs ingeklapt worden, anderen kunnen juist weer schuiven. Bij het kiezen van de juiste deurtype, is het belangrijk om goed te kijken naar de ruimte waar de douchecabine komt te staan. Is er weinig ruimte beschikbaar? Dan is een schuifdeur of inklapbare deur erg geschikt om ruimte te besparen. Onze sanitair specialisten adviseren je graag over het type deur die voor jouw badkamer geschikt is.

Glassoorten

Dat er veel keuze is op het gebied van douchecabines, dat was vast al duidelijk. Toch gaan we nog een keuzemogelijkheid doornemen en dat is het type glas dat gebruikt wordt. In een douchecabine kunnen verschillende soorten glas worden verwerkt:

  • Helder glas
  • Mat glas
  • Donker glas
  • Glas met patronen

Er kunnen verschillende redenen zijn om het ene glas boven het andere te verkiezen en die keuze is voor iedereen weer verschillend. Het is goed om de verschillende mogelijkheden te bekijken en te zien waar jouw voorkeur naar uit gaat. Of dit nu om praktische redenen is of meer gericht is op hoe het eruit ziet, we vinden vast de geschikte douchecabine voor jouw badkamer.

Verschillende soorten glas
Albert laat u graag alle verschillende mogelijkheden zien

Advies en contact

We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om keuzes te maken als het gaat om jouw badkamer. Ons team van sanitair specialisten staan dan ook graag voor je klaar om het een en ander uit te werken in 3D en je te adviseren. In onze showroom hebben we vele opties die kunnen worden bekeken. Kom dus snel eens langs of maak een afspraak met een van de adviseurs. We staan graag voor je klaar!